Logo
like 3600

Vezetői engedély használata Ausztriában


Vezetői engedély használata Ausztriában

A Magyarországon vagy az Európai Gazdasági Térség országaiban szerzett kártya-formátumú és

érvényes vezetői engedély egyenértékű az osztrák vezetői engedéllyel, azaz a magyar jogosítvány átíratása nem szükséges.

Magyar rendszámú gépjármű ausztriai használata:

Amennyiben a külföldi állampolgár

  • állandó lakcímmel (Hauptwohnsitz) tartózkodik Ausztriában, úgy egy hónap elteltével külföldi rendszámú gépjárművét forgalomba kell helyeznie Ausztriában (KFZ-Zulassung),
  • ideiglenes lakcímmel (Nebenwohnsitz) tartózkodik az országban, úgy a külföldi rendszámot egy évig használhatja, majd ezt követően el kell hagynia az országot, s az újabb beutazástól számítva egy évig ismét használhatja külföldi rendszámú gépjárművét. E célból menetlevélkönyv (Fahrtenbuch) használata ajánlott, a külföldön szerzett benzinszámlákat is ajánlott megőrizni az esetleges bizonyításhoz.

Természetesen csak abban az esetben lehet “Nebenwohnsitzra” bejelentkezve jogszerűen használni a gépjárművet, amennyiben a “Nebenwohnsitzra” való bejelentkezés feltételeit teljesítik, vagyis az életvitelük középpontja nem Ausztriában van!


Vissza

Ausztriai vagy Németországi ügyintézésre van szüksége?

Foglaljon időpontot online az időpontfoglalás menüpontban! Kérjen személyes találkozót Magyarországon, Sopronban telefonon a +36 20 626 5200-as telefonszámon.