Logo
like 3600

Munkaügyi és beilleszkedési tanácsadás


Munkaügyi és beilleszkedési tanácsadás

A foglalkoztatásra vonatkozó szabályok nagyon szigorúak Ausztriában. A munkáltatót sok kötelezettség terheli, mely a legális és előírt keretek közé szorítja a foglalkoztatást. A kötelezettségeket elektronikus úton kell teljesíteni, így minden követhető és átlátható. Hogy nem tartják be a szabályokat? Előfordul… de kivel lehet ezt megtenni? Aki önmaga sincs tisztában a jogaival és kötelezettségeivel, a szabályokkal, a törvényes úttal. Ön ne tartozzon ezek közé!

Mikor és hol kell bejelenteni a munkavállalót, Önnek erről milyen információja kell legyen, milyen igazolásokat köteles a munkáltató azonnal átadni? Hol tudja ezt folyamatosan ellenőrizni? Mi legyen a munkaszerződésben, a kollektívszerződés, üzemi megállapodás szabályai.

Mit láthat a bérlapon, éves bér kimutatáson… és még számtalan kérdés, melyre már csak akkor keresi a választ ha bajban van.

 


 

Egy új országban élni, dolgozni, vállalkozni, nem egyszerű feladat. Ha leröviditjük és tudatos feladatok sorává tesszük a váltás előkészítését vagy a kintlét kezdeti időszakát nem a kudarcainkból fogunk tanulni. Egy idegen országban munkavállalóként, családtagként fontos, hogy az új ország jogrendjébe való beilleszkedés gyorsan és szakszerűen történjen. Az előnyök mellett összetettebbé teszi a helyzetet, hogy az unios szabályrendszerekbe is illeszkednünk kell. Egyéni, családi élethelyzetére a legjobb megoldást találjuk meg közösen! (lakcím, tartózkodási engedély, biztosítás, lakástámogatás, egyéb ellátások, bankszámla, közlekedés és még számos fontos kérdés…)

 


Vissza

Ausztriai vagy Németországi ügyintézésre van szüksége?

Foglaljon időpontot online az időpontfoglalás menüpontban! Kérjen személyes találkozót Magyarországon, Sopronban telefonon a +36 20 626 5200-as telefonszámon.