Logo
like 3600

Mire szolgál az E106-os nyomtatvány?


Mire szolgál az E106-os nyomtatvány?

Az a célja, hogy külföldi munkaviszony megkezdése után az E106-os igazolás kikérésével tudja bizonyítani, hogy külföldön bejelentett munkaviszonya van. Ezt azért is fontos igazoltatni mert így az egészségbiztosítási pénztár (OEP) tudja, hogy külföldön dolgozom, külföldön fizetik utánam a járulékokat és nem keres a rendszerben, nem nyomoz utánam, nem ad át a NAV-nak és így elkerülhetőek a különböző kellemetlenségek, amellyek az utólagos munkaviszony igazolásokkal és sok – sok utánjárással jár!

Például: Aki Ausztriában kezd el dolgozni mondjuk burgerland tartományban annak a ÖGK-tól kell kikérnie az E106-os igazolást.
Nagyon fontos tudni, hogy az E106-os igazolással mindig és kizárólag az aktív jelenlegi folyamatos munkaviszonyomat tudom igazolni.

Figyelem ezt minden alkalommal amikor egy új munkahelyre bejelentenek külföldön annyiszor ki kell kérni.

Ezt az igazolást a külföldi egészségkasszák közvetlenül a Magyar egészségbiztosító szervezetnek küldik be szemben az E104-el, amit a lakcímre küldenek ki a hatóságok. Ennek az E106-os igazolásnak a beérkeztéről a Magyar egészségügyi hatóságok levélben értesítik Önt, amiből tudomást szerezhet arról, hogy a biztosítása rendben van.

Az egészségbiztosítási hatóságok levelében megírják azt is, hogy milyen esetleges további teendői vannak.

  • Magyar személyi igazolvány másolata
  • Magyar lakcímkártya másolat
  • Külföldi egészségbiztosítási kártya (E-Card) másolat

szükséges a nyomtatvány kikéréséhez!


Ha kérdésed van, irodánkat megtalálod:
9400 Sopron, Színház u. 13.
Az alábbi elérhetőségeken előzetesen időpontot is foglalhatsz:
Tefonon: +36 20 626 5200
Email: info@ausztriaiadosopron.hu


Vissza

Ausztriai vagy Németországi ügyintézésre van szüksége?

Foglaljon időpontot online az időpontfoglalás menüpontban! Kérjen személyes találkozót Magyarországon, Sopronban telefonon a +36 20 626 5200-as telefonszámon.