Logo
like 3600

Milyen egyéb adókedvezmények vannak Ausztriában?


Milyen egyéb adókedvezmények vannak Ausztriában?

Számos adókedvezmény létezik még, melyeket igénybe lehet venni. Nézzük ezek közül azokat, amelyekkel a leggyakrabban találkozhat egy Ausztriában dolgozó magyar:

  • Gyerekkedvezmény (Kinderfreibetrag): 220 € / gyermek csökkenti az adóalapot, ami azt jelenti, hogy nem ezt az összeget kapja vissza az adózó hanem ennek egy részét. Ennyivel kevesebb az adóköteles jövedelmünk, a befizetendő adót csökkenti. A különbséget kapjuk vissza az adóvisszatérítés során.
  • Munkaruha és munkaeszköz leírása az adóalapból. Ha egy dolgozó vesz magának egy cipőt, amit a munkában használ pl.  100 € értékben, amennyiben a munkaadója fizetett utána adót, ezt a kiadást leírhatja adóalapjából. Ez a munkavállalónak 36 € összeget jelent az adóvisszatérítésnél.
  • Személyi biztosítások, pl. baleset- vagy életbiztosítás is csökkenti az adóalapot.
  • Orvosi kiadások is leírhatók, akár az Ausztriában dolgozó személy vagy akár családtagjait érintik az ehhez kapcsolódó kiadások. Pl. fogszabályozás költségei vagy tartós gyógykezelés, illetve rehabilitáció költségei.

Fontos!

Csak számlával vagy blokkal igazolható kiadások írhatók le az adóalapból. Ezeket a Finanzamt bármikor bekérheti!Vissza

Ausztriai vagy Németországi ügyintézésre van szüksége?

Foglaljon időpontot online az időpontfoglalás menüpontban! Kérjen személyes találkozót Magyarországon, Sopronban telefonon a +36 20 626 5200-as telefonszámon.