Logo
like Eddig 2689 Like

Az ausztriai ingázásról, utazási lehetőségekről és arról, hogy hogyan készülj fel…


Az ausztriai ingázásról, utazási lehetőségekről és arról, hogy hogyan készülj fel…

Ha már biztos ausztriai állásod, munkaszerződésed van mindig egy fontos pont, hogy mivel utazz ki Ausztriába. Ausztriát komoly autópálya és autó úthálózat köti össze, így a közlekedés is rugalmasan tervezhető, bárhová is mész Ausztriába munkát vállalni.

Talán a legrugalmasabb megoldás, ha saját autóval rendelkezel, mert így utazási idődet saját magad tervezheted, nem kell másokhoz alkalmazkodnod. E mellett fontos az is, ha már kint vagy és dolgozol, bármikor autóba ülhetsz, és szabadnapokon kényelmesen tudsz eljutni bárhová. Ha nem egyedül mész ki dolgozni, hanem egy kollégát is viszel magaddal, akkor költséghatékonyabban tudsz gazdálkodni.

Természetesen fontos pontosan előre tervezni, mert a kisebb helyeket megtalálni Ausztriában sem egyszerű. A téli, ausztriai munkavállalás alkalmával, ha decemberben utazol ki nem elhanyagolható, hogy 4-5 órakor sötétedik, és ha idegen helyre mész és táblákat kell keresgetni, vagy netán eltévedsz, előnyösebb, ha a kora délutáni időpontot választod az érkezésre. Ha még nem jártál ilyen terepen a meredek, kacskaringós, szerpentinek is okozhatnak meglepetéseket. Mindig legyen új téli gumid (ne sajnáld rá a pénzt) az autón, legyen a csomagtartóban hólánc, mely felszerelését előtte többször is begyakoroltad. Ne akkor találd ki, hogy is kéne felszerelni, amikor szakad a hó és félreállva kell láncolni. Egy kisméretű hólapát, kesztyű, ha elakadnál mindig hasznos segítség.

A nyári kiutazás természetesen nem rejteget ehhez hasonló kihívásokat, de nyáron is célszerű mindig rendszeresen karbantartott autóval közlekedni. Célszerű a szezonok kezdete előtt autódat leszervizeltetni, különösen ügyelve a fékek állapotára. Jó gumi, fék legyen az autón a többi már csak részletkérdés! Ha ezeket mellőzöd és Ausztriában kell szervizbe vinned autódat, az jóval költségesebb lesz, mint itthon.

Ha nem rendelkezel még saját autóval, vagy nincs jogosítványod,- a második legrugalmasabb kiutazási mód, ha megkérsz egy családtagodat vagy rokonodat, barátodat, hogy vigyen ki téged Ausztriába. Így sem kell máshoz alkalmazkodni és az utazási idő is rövidebb lehet, mint tömegközlekedési eszközökkel vagy taxival. Rengeteg taxi társaság kínálja szolgáltatását, hogy téged kivisznek Ausztriába, Ezek többsége 6-7 fővel közlekedő járatok, melyek Magyarország nagyvárosaiból a szezonok kezdete előtt sűrű járatokkal biztosítanak rugalmas utazást. Természetesen a taxival való utazás időben jóval hosszabb időt vesz igénybe, mivel a útitársakat mind a kért címre szállítják. A taxi választásánál a legfontosabb tényező, hogy régóta működő, megbízható és bejáratott céget válassz. Ezekről az interneten minden mennyiségben találsz információt. Ha esetleg oda vissza utakkal közlekedik a járat érdemes rákérdezni a cégnél, hogy a sofőr hol fog pihenni egy hosszú út után. Egy fáradt sofőr a legrosszabb, főleg télen hóban, fagyban. (sajnos sok ügyfelünktől halljuk, hogy sokszor szemmel láthatóan fáradt a sofőr, mert a szezonok előtt non stop közlekednek. Kinek hiányzik egy ilyen út!) Bizonyosodjunk meg róla, hogy biztonságos fuvarszervezővel állunk szemben és soha ne foglaljunk helyet egy túlzsúfolt járatra.

A tömegközlekedési eszközök, mint a busz és a vonat is alternatíva lehet, de ezek jóval több, sokszor kétszeres utazási idővel közelítik meg a kívánt helyet. Azt sem szabad elfelejteni, hogy akár téli, akár nyári szezonra mész ki Ausztriába dolgozni, rengeteg csomagot kell hogy magaddal vigyél. A tömegközlekedési eszközökkel ezeket szállítani és mozgatni nem egyszerű, főleg ha átszállást is közbe kell iktatni. Ha ezt a kiutazási formát választod, akkor mindig kérd meg leendő munkaadód, hogy a vonat vagy buszpályaudvarra menjenek ki eléd!

Alternatív megoldás lehet a telekocsi is!


Vissza

Ausztriai vagy Németországi ügyintézésre van szüksége?

Foglaljon időpontot online az időpontfoglalás menüpontban! Kérjen személyes találkozót Magyarországon, Sopronban telefonon a +36 20 626 5200-as telefonszámon.