Logo
like 3600

Az ausztriai ingázásról, utazási lehetőségekről és arról, hogy hogyan készülj fel…


Az ausztriai ingázásról, utazási lehetőségekről és arról, hogy hogyan készülj fel…

Ha már biztos ausztriai állásod, munkaszerződésed van mindig egy fontos kérdés, hogy mivel utazz ki Ausztriába. Ausztriában komoly autópálya és autó úthálózat van, így a közlekedés is rugalmasan tervezhető, bárhová is mész Ausztriába munkát vállalni.

A legrugalmasabb és legkönnyebb megoldás, ha saját autód van, mert így utazási idődet saját magad tervezheted, nem kell másokhoz alkalmazkodnod. E mellett lényeges az is, ha már dolgozol, bármikor autóba ülhetsz, és szabadnapokon kényelmesen tudsz eljutni bárhová. Ha nem egyedül mész ki dolgozni, hanem egy kollégát is viszel magaddal, akkor költséghatékonyabban tudsz gazdálkodni, mert megoszlanak a költségek.

Készülj fel arra, hogy azért a kisebb településeket Ausztriában sem egyszerű megtalálni. A téli, szezonmunka vállalás alkalmával, ha decemberben utazol ki nem elhanyagolható, hogy 4-5 órakor sötétedik, és ha idegen helyre mész és táblákat kell keresgetni, vagy netán eltévedsz, előnyösebb, ha a kora délutáni időpontot választod az érkezésre. Ha még nem jártál ilyen terepen a meredek, kacskaringós, szerpentinek is okozhatnak meglepetéseket. Mindig legyen téli gumid (ne sajnáld rá a pénzt) az autón, legyen a csomagtartódban hólánc, amelyet, ha szükséges fel is tudsz rakni az autóra. Ne a szakadó hóban, érjen meglepetés! Ajánlott még egy kisméretű hólapát, kesztyű, takaró, ha elakadnál mindig hasznos segítség.

A nyári kiutazás természetesen nem rejteget ehhez hasonló kihívásokat, de nyáron is ajánlott rendszeresen karbantartott autóval közlekedni. Célszerű a szezonok kezdete előtt autódat leszervizeltetni, különösen ügyelve a fékek, gumok állapotára. Ha ezeket mellőzöd és Ausztriában lesz gond a kocsiddal, jóval nagyobb költséggel kell számolnod.

Ha nem rendelkezel még saját autóval, vagy nincs jogosítványod,- a második legrugalmasabb kiutazási mód, ha megkérsz egy családtagodat vagy rokonodat, barátodat, hogy vigyen ki téged Ausztriába. Így sem kell máshoz alkalmazkodni és az utazási idő is rövidebb lehet, mint tömegközlekedési eszközökkel vagy taxival. Rengeteg fuvarozó társaság kínálja szolgáltatásként, hogy kisebb csoportokat, egyéneket kivisznek Ausztriába, ezek többsége 6-7 fővel közlekedő járatok, melyek Magyarország nagyvárosaiból indulnak. A szezonok kezdete előtt többnyire sűrű járatokat biztosítanak. Természetesen a taxival való utazás hosszabb időt vesz igénybe, mert mindenkit a kért címre szállítanak.

A taxi választásánál vedd figyelembe, hogy régóta működő, megbízható céget válassz. Ezekről az interneten rengeteg információt találsz.
Plusz tipp: Ha oda-vissza utakkal közlekedik a járat érdemes rákérdezni a cégnél, hogy a sofőr hol fog pihenni egy hosszú út után. Egy fáradt sofőr a legrosszabb, főleg télen hóban, fagyban. (sajnos sok ügyfelünktől halljuk, hogy sokszor szemmel láthatóan fáradt a sofőr, mert a szezonok előtt non-stop közlekednek. Ne sodord veszélybe magad!) Bizonyosodj meg róla, hogy biztonságos fuvarszervezővel állsz szemben!

A tömegközlekedési eszközök, mint a busz és a vonat is alternatíva természetesen, viszont ezekkel jóval több, sokszor kétszeres utazási idővel kell számolni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagy valószínűséggel sok csomagot kell magaddal vinned, ami kicsit problémás és nehéz lehet, főleg, ha át is kell szállnod. Érdemes a munkaadód értesíteni, ha tömegközelekédéssel mész, és esetleg megkérni őket, hogy menjenek ki eléd, ha messza van a pályaudvar! Biztosan van ebben tapasztalatuk. 

Alternatív megoldás lehet a telekocsi is. Érdemes facebook csoportokban, illetve ezzel foglalkozó weboldalakat átnézni, hogy be tudsz-e csatlakozni valakihez, hiszen saját autó hiányában ez remek alternatíva. 


Vissza

Ausztriai vagy Németországi ügyintézésre van szüksége?

Foglaljon időpontot online az időpontfoglalás menüpontban! Kérjen személyes találkozót Magyarországon, Sopronban telefonon a +36 20 626 5200-as telefonszámon.