Logo
like 3600

2021-es ausztriai adóvisszatérítés 2022-ben


2021-es ausztriai adóvisszatérítés 2022-ben

Figyelem!

Már elérhetőek irodánkban a 2021-es adóvisszatérítéshez szükséges nyomtatványok: utazási költségtérítés, kettős háztartásvezetés és az egyéb kedvezmények! NE várja meg a csúcsidőszakot! Legyen előrelátó, és mire más észbe kap, Önnek már egy gonddal kevesebb lesz…

A következő nyomtatvány szükséges az ügyintézéshez:

-Igénylés benyújtása (ide kattintva lehet megtenni)
-Egyes munkavállalóknak az E9-es igazolás megléte. Ezt irodánk munkatársai kérésre beszerzik Önnek.

 


 

Hogyan függ össze az osztrák és a magyar adóbevallás?

Az osztrák adóbevallás/adó-visszatérítés/utazási költségtérítéshez szinte minden esetben mellékelni kell a magyar E9-es igazolást! A magyar adóbevallás elkészítése nélkül a NAV nem állítja ki ezt az E9-es EU/EGT Igazolást! Ez viszont szükséges az Osztrák adóbevalláshoz.
A megoldás egyszerű: elsőként a magyar adóbevallást kell benyújtania a NAV felé, majd ezt követően lehet a Osztrák adóvisszatérítési igényt beadni! Akkor is kell adóbevallást készítened, ha nem volt jövedelmed Magyarországon!

A jó hír, hogy adózni az ausztriai jövedelem után Magyarországon nem kell, viszont bevallást készíteni kötelező! Nagyon fontos információ, hogy az osztrák adóvisszatérítés elkészítése és igénylése nincs határidőhöz kötve! Azt legfeljebb 5 évre visszamenőlegesen bármikor lehet igényelni! Sajnos nagyon sokan ezt nem tudják…

 


 

Ön tudta-e?

Milyen tényezők befolyásolták idén az adóvisszatérítések készítését?
2022-ben is történtek Ausztriában olyan változások, amelyek nagymértékben meghatározták az ottani adóvisszatérítések készítésének menetét. Ezeket az érdekességeket gyűjtöttük össze az alábbiakban, hiszen nagymértékben érinthetik az Ausztriában élő és munkát vállaló magyarok adóvisszatérítését is.

1. Megszűnt az Arbeitsnehmerabsetzbetrag (munkavállalói adókedvezmény), viszont a Verkehrsabsetzbetrag (közlekedési adókedvezmény) évi 291€-ról 400€-ra emelkedett.
2. A negatív adó éves összege 220€-ra nőtt.
3. Az alacsony keresetűek a levont társadalombiztosítás összegének 50%-át, de max. 400€-t visszaigényelhetnek.
4. Családosok esetében: A Kinderfreibetrag (adóalap csökkentő) összege 220€-ról 440€-ra nőtt. Ez a kedvezmény annak az Ausztriában dolgozó szülőnek jár, aki gyermeke után már legalább 7 hónapig családi pótlékot kapott az adott évben.

Ha Ön is Ausztriában vállal munkát, bátran éljen irodánk szolgáltatásával, mi levesszük az Ön válláról az ausztriai adóvisszatérítés készítésének terhét! Keressen bizalommal! 


Vissza

Ausztriai vagy Németországi ügyintézésre van szüksége?

Foglaljon időpontot online az időpontfoglalás menüpontban! Kérjen személyes találkozót Magyarországon, Sopronban telefonon a +36 20 626 5200-as telefonszámon.